Om Løkken IF

Klubben ble stiftet 21. november 1896 som Meldalskogen Skilag av storbonden Erik Steien, etter at han hadde vært i kontakt med Oberst Henrik Angell, som på 1800-tallet reiste rundt i bygdene og oppmuntret til organisering av idretten. Klubben skiftet navn til Løkken Idrætslag den 30. mars 1898, etter forslag fra Andreas Olsen Grinvold.

Navnet ble igjen endret til dagens, Løkken Idrettsforening, den 26. juli 1947, etter at klubben slo seg sammen med Idrettsforeningen Thor (stiftet i 1918) og Løkken Arbeideridrettslag (19241926). Idrettsforeningen Thor var medlem av Arbeidernes Idrettsforbund (AIF), men sluttet seg senere til Kampforbundet for Rød Sportsenhet. Da de gjorde det, ble en ny AIF-klubb; Sportsklubben Fjell, stiftet 25. mars 1930. Dette var den tredje klubben som var med i 1947-sammenslåingen.[1]

Løkken ble stiftet som en skiklubb, men drev også med sykling og hurtigløp på skøyter. Thor konsentrerte seg om fotball og skiidrett, men drev også med svømmingfriidrett, sykling og skytesport. Fjell hadde fokus på skiidrett og fotball, men drev også med svømming, bandyboksing og kappgang, og i 1945 startet de med damehåndball. Fjell og Thor spilte mot hverandre i en kvinnefotballkamp i 1939, kanskje den første av sitt slag i Norge.I tillegg til disse klubbene, ble det spilt sjakk i Løkken Sjakklubb.

I dag har Løkken IF en rekke ulike aktiviteter og idretter, og er en viktig bidragsyter i nærmiljøet.