Rundt om Storstein

Storstein oppi Storstein. Foto: Marit MjøenDette er en fin trimtur mellom Trongbakken og Seterdalsveien. Ta av fra Rv 700 like nord for Svinsås Auto. Det er ingen parkeringsplasser i gårdsveien Nordgjerdet, så finn parkeringsplass ved riksveien.

Den store steinen som har gitt gården Storstein navn. Foto: Marit Mjøen 

Anne-Mari Svinsaas vandrer i bjørkealléen mot Storstein. Foto: Marit MjøenGå opp Svinsaas-bakkan (Nordgjerdet) mot Storsteins-alleen (bildet). Like før du kommer til alleen ser du det som har gitt gårdene navn her - en store stein like ved stien. Hvordan den har havnet der, er ikke godt å si, men sikkert et resultat av istida. ... eller kanskje er det jutullen som har slengt den i sinne ...

Når du kommer ut av alléen, som for øvrig er et vakkert parti av turen, kommer du til Gammelgarden Storstein Nordre. Du går videre gjennom Storstein Søndre og ut på Sæterdalsveien ned til Tavla.

Deretter følger du hovedveien  til Trongbakken. Dette er en rundtur på ca en time. Turen går langs traktorvei og er godt egnet for småbarnsfamilier. Du kan gå i joggesko, selv om det er enkelte våte partier.

Storsteinen som har gitt gården Storstein navn. Foto: Marit Mjøen

Storsteinen som har gitt gården Storstein navn. Foto: Marit Mjøen