Gottes Glück – Fagerlia – Liahaugen

LiahaugenEn fin tur er en runde inn i det historiske hjertet av Løkken - Gottes Glück. Du kan godt starte fra Løkken sentrum, men du kan også kjøre opp Løkkenbakkan og parkere på toppen. Velger du å gå, er første del av turen langs veien mot Bjørnli.

Foto: Liahaugen. Foto: Marit Mjøen

LiahaugenNår du kommer til Vedmyrtoppen, ser du et opplysningsskilt på venstre side. Her finner du informasjon om Gottes Glück – sagnet forteller at akkurat på dette stedet fant en skredder kopperkismalmen som ble starten på 333 års gruvedrift i Løkken-området.

Det er merket sti fra opplysningstavla til funnstedet Gottes Glück. Herifra er det sti vestover mot Fagerlia. Vel framme i industriområdet Fagerlia, kan du ta veien videre forbi industrilokalene, og etter noen minutter kommer du til turens mål, Liahaugen, på høyre side.

Liahaugen er ett av de siste bevarte bersrom (bergsrom) – der gruvearbeiderne bodde og hadde husmannskontrakter på gårdsdrifta. Her kan du sette deg ned og nyte nista og en kaffekopp og høre suset av bergmannshistorien gjennom trekronene.

Liahaugen

Fagerlia. Foto: Marit Mjøen

Fagerlia. Foto: Marit Mjøen